Kallbygden

Njut av vidderna! Glöm rösade leder och skotrar! Njut!

Eller kom hem efter en vandring till småbäckar och tjärnar med fångsten.

Detta är något av vad naturen runt Sundets Fjällgård har att erbjuda Dig.

Men var beredd på att glömma “rösade leder”! Du får allt klara Dig på egen hand. Ta med dig karta och kompass. Du skall alltid ha respekt för fjällen och fråga därför alltid om det är vettigt att ge sig iväg. Behövs det så kan vi ordna färdledare!

 

Plocka för Dig av “guldet” ( Hjortron ).

 Fiske

ANJAN-GRÅSJÖN FVO är det närliggande fiskevårdsområdet. Hit har människor kommit långt ifrån, engelsmän redan på 1800-talet, för att njuta av fisket och den underbara naturen. I öppna vatten är det spinn-, haspel- och flugfiske samt mete som gäller. På vintern gäller det att ligga och pimpla. För den lokala befolkningen är det Röding, Öring och Sik som gäller att fånga men i vissa vatten kan harr och även någon gädda förekomma.

Sjöarna Kallsjön – Gråsjön – Anjan och åarna Stryån – Segerån – Gråsjöån ligger inom fiskevårdsområdet.

Länk till karta över området samt fiskekort >>>

 

Jakt

Småviltjakt på renbetesfjällen är nu under vissa betingelser tillåten. Du kan kolla på denna länk vad som gäller just nu >>>
Älgjakten är ju här en högtid som många sätter högre än all annan ledighet. Vill Du delta i den måste du ingå i ett jaktlag. Hör av dig så ska vi försöka mäkla kontakt med något lag som är villig att ta emot nya deltagare.

 

Skidor

Turåkning är det som de flesta ägnar sig åt. Du har dock nära till hela Åresystemets backar. Ta bilen till Huså, vesslan över fjället, liften upp på Åreskutan för att sedan åka den markerade offpistleden 8 km tillbaka till Huså och sedan bilen till Sundets Fjällgård. En dag Du sent skall glömma. Skäckerfjällen bjuder mil av skoterfri skidåkning. Du som är intresserad av skoter har dock fina rösade leder att tillgå.